Uhapšeni zbog ometanja pilota laserom

Dvojica mladića uhapšeni su sinoć u okolini moskovskog aerodroma Domodedovo zbog ometanja pilota tokom poletanja zaslepljivanjem laserima snažnog svetlosnog snopa.
Dvojica mladića uhapšeni su sinoć u okolini moskovskog aerodroma Domodedovo zbog ometanja pilota tokom poletanja zaslepljivanjem laserima snažnog svetlosnog snopa. Policiju su o upotrebi lasera obavestili lokalni stanovnici, svedočeći da su videli da su svetla nekoliko puta bila uperena prema kabinama aviona.

Ova pojava koja je od nedavno u Rusiji uzela maha nazvana je "laserski huliganizam", a za laserima uglavnom posežu mlađi ljudi koji zaslepljuju vozače na drumovima i pilote dok sleću ili se spremaju za poletanje. Ruska duma je predložila je početkom jula zakon koji bi trebalo da reguliše "laserski neuredno ponašanje".

Predložene kazne za "laserske huligane" su tri godine zatvora i 80.000 rubalja (2.000 evra), a za zaslepljivanje pilota sedam godina zatvora. U slučaju izazivanja ozbiljnih posledica upotrebe lasera, prekršioci bi trebalo da se suoče sa kaznom do 10 godina zatvora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet