Pas svojim telom 13 sati grejao povređenog planinara

Hrvatska gorska služba spasavanja saopštila je da je jutros završena jedna od najtežih akcija spasavanja koju je organizovala.

Spasen je povređeni planinar koji je na najvišem vrhu Velebita (Vaganski vrh) skliznuo niz padinu 150 metara.

U akciji je učestvovalo 27 spasilaca iz Gospića, Zadra, Splita i Istre, prenosi Dalmacija danas. Povređeni planinar je bio na vrlo nepristupačnom terenu, a akcija spasavanja trajala je gotovo devet sati.
 
Spasioci su na Fejsbuku objavili i detalj koji ih je oduševio. Naime, sa planinarom je niz padinu skliznuo i njegov pas. On nije bio povređen i sklupčao se uz planinara, grejući ga 13 sati svojim telom.
 
"Iz ovoga primera svi možemo naučiti o brizi jednih o drugima", napisali su spasioci.
  • Pmila ns

    03.01.2022 18:24
    Haski
    Divna prica rastapa dusu, haskiji su puni ljubavi.
  • ST

    03.01.2022 08:14
    Pametna kuca...
  • marko

    03.01.2022 00:50
    lepo
    bas kako treba
    znaju oni vise od ljudi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.