Izrael odobrio četvrtu dozu vakcine za starije od 60 godina i zdravstvene radnike

Premijer Izraela Naftali Benet objavio je da će Izraelci stariji od 60 godina i zdravstveni radnici moći da prime četvrtu dozu vakcine protiv koronavirusa.
Izrael odobrio četvrtu dozu vakcine za starije od 60 godina i zdravstvene radnike
Foto: 021.rs
Vodeći medicinski ekspert i savetnik vlade profesor Eran Segal rekao je da bi više od 40 odsto stanovnika Izraela, od ukupno 9,4 miliona, moglo da bude inficirano omikron sojem koronavirusa, u vreme kada se beleži porast slučajeva zaraze bez presedana.
Segal je rekao da će u roku od tri nedelje dva do četiri miliona Izraelaca biti zaraženo koronavirusom, ocenivši da je "masovna infekcija na nacionalnom nivou neminovna, te da su trenutne restrikcije isuviše slabe u svetlu tako zaraznog virusa".
On je međutim dodao da su vakcine i dalje efikasne protiv ozbiljnih simptoma.
 
U protekloj nedelji Izrael je zabeležio skoro 27.000 novih slučajeva zaraze, što je 200 odsto više u poređenju sa prethodnom nedeljom. U petak je bilo gotovo 5.500 novozaraženih, tri puta više nego prethodnog petka,a pozitivnost testova dostigla je skoro četiri odsto.
 
Broj ozbiljnih slučajeva takođe raste i do sinoć je dostigao 114, a u prethodne dve nedelje taj broj se kretao između 80 i 90, prenose izraelski mediji.
  • Nikola

    03.01.2022 22:02
    U izrealu počinje da raste broj pozitivnih a imaju 65 poptuno vakcinisanog stanovništva,sa jednom dozom 71% sa buster dozom 46.5% što je sasvim dovoljno da im ne raste broj novih slučajeva, a dešava se suprotno.
  • goca

    03.01.2022 13:01
    Vodeci medicinski ekspert? Daleko su dogurali !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.