Premijer Japana obećao da će ubrzati akciju davanja buster doze

Japanski premijer Fumio Kišida obećao je da će ubrzati akciju davanja buster doze vakcina i reorganizovati medicinske ustanove radi odgovora na omikron soj virusa korona.
Premijer Japana obećao da će ubrzati akciju davanja buster doze
Foto: 021.rs

Kišida, koji je stupio na funkciju u oktobru, rekao je da je od novembra na snazi striktna kontrola na granicama, da bi se dobilo na vremenu za ovakve pripreme.

Japan je, u suštini, zabranio dolaske iz inostranstva, osim za rezidente koji se vraćaju i japanske državljane.
Premijer je naglasio da će fokus sada biti na domaćim merama, poput dostupnosti testova za virus korona, te da će kontrole na granicama biti nastavljene.
 
"Upravo sam se pomolio da svi prevaziđemo pandemiju virusa korona i da ova godina bude fantastična za sve", rekao je Kišida novinarima nakon obilaska svetilišta Ise, jugozapadno od Tokija.
 
Japanski lideri obilaze ovaj živopisni kompleks na početku svake godine, a Kišidin prethodnik Jošihide Suga otkazao je posetu prošle godine zbog pandemije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet