Epl prva američka kompanija koja je premašila vrednost od 3.000 milijarde dolara

Epl je postao prva američka kompanija koja je na berzi dostigla vrednost od 3.000 milijardi dolara, prvog dana trgovanja u 2022.
Epl prva američka kompanija koja je premašila vrednost od 3.000 milijarde dolara
Foto: Pixabay

Kako prenosi Radio slobodna Evropa, pojedinačna akcija kompanije dostigla je 182,88 dolara, što je vrednost čitave kompanije podiglo na više od 3.000 milijardi dolara.

Kasnije je cena akcije opala za 2,5 odsto, na 182,01 dolar, pa je Eplov tržišni kapital završio berzanski dan na 2.099 milijardi dolara.

Najvrednija svetska kompanija očekuje da će potrošači u ovoj godini nastaviti da kupuju Ajfone (iPhon), Mekbukoce (MacBook) i servise poput Epl TV (Apple TV) i Epl mjuzik (Apple Music).
 
Epl je dostigao granicu od 2.000 milijardi dolara zajedno s korporacijom Majkrosoft (Microsoft corporation) koja sada vredi oko 2.500 milijardi dolara.
 
Alfabet, Amazon i Tesla su prešli granicu od 1.000 milijardi dolara, a saudijski Oil Co. vredi oko 1.009 milijardi dolara.

Teme

EPL

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet