Velika Britanija podržala sankcije Dodiku: Potez usmeren prema odgovornima za korupciju

Velika Britanija je danas pozdravila sankcije koje su SAD uvele srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku i drugima u toj zemlji.
Velika Britanija podržala sankcije Dodiku: Potez usmeren prema odgovornima za korupciju
Foto: Pixabay

Šefica britanske diplomatije Liz Tras izjavila je da je korupcija, koja je glavni razlog uvođenja sankcija, "pretnja slobodi, demokratiji i miru u BiH".

"Velika Britanija pozdravlja usmerene sankcije SAD protiv odgovornih (za korupciju). Nastavljamo da radimo sa saveznicima na podršci Bosni i Hercegovini i na slobodi u regionu", navela je Tras na Tviteru.

Ona je uz tu poruku podelila tvit američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da su Stejt department i Ministarstvo finansija SAD uveli sankcije zvaničnicima iz BiH zbog koruptivnih i destabilizirajućih aktivnosti.
 
Ministarstvo finansija SAD saopštilo je juče da je uvelo sankcije Dodiku kao odgovor na njegove koruptivne aktivnosti i kontinuirane pretnje stabilnosti i teritorijalnom integritetu BiH.
 
Na meti sankcija Ministarstva finansija našla se i Alternativna televizija iz Banjaluke, jer je, kako se navodi, "u vlasništvu ili pod kontrolom Dodika, ili zbog delovanja ili namere za delovanjem za ili u ime Dodika, direktno ili indirektno".
 
Stejt department je juče saopštio da je uveo sankcije bivšem predsedniku Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH Milanu Tegeltiji i predsedniku Pokreta demokratske akcije Mirsadu Kukiću, zbog "uključenosti u značajne koruptivne aktivnosti".
  • Novosadjanin

    07.01.2022 01:43
    @milos
    Preduhitrio si me, bas sam hteo istu paralelu da povucem. Dodiku uvode sankcije zato sto je pokazao zube po pitanju osnivanja vojske, neprihvatanja fiktivnih zakona i svega ostalog. Isto ce se desiti i kod nas samo kad nasi budu preterali...
  • Miloš iz Zemuna

    06.01.2022 23:46
    foliranje
    Dodiku uvode sankcije a Vučiću ništa. Inače, cela EU je leglo kriminalaca i ološa tako da nisu osposobljeni o tome da odlučuju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet