Moderna donirala Meksiku 2,7 miliona doza vakcine nakon više od 300.000 smrtnih slučajeva od kovida

Američka farmaceutska kompanija Moderna donirala je 2,7 miliona doza vakcine protiv korona virusa Meksiku nakon što je u toj zemlji broj umrlih od posledica zaraze prešao 300.000.
 Moderna donirala Meksiku 2,7 miliona doza vakcine nakon više od 300.000 smrtnih slučajeva od kovida
Foto: 021.rs

U Meksiku je broj smrtnih slučajeva prešao 300.000, ali zbog niske stope testiranja, a prema podacima iz matične knjige umrlih, veruje se da je od kovida-19 u toj zemlji umrlo gotovo 460.000 ljudi.

Doniranim dozama meksičke vlasti će, kako je najavljeno, imunizovati nastavnike.

Na proleće nastavnici su bili prva grupa koja je vakcinisana nakon zdravstvenih radnika.
 
U aprilu i maju više od 2,7 miliona nastavnika je primilo vakcinu. Međutim većina je primila kinesku Kansino vakcinu koja se daje u jednoj dozi, a koja je pokazala vrlo malu efikasnost protiv virusa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet