Novi zemljotres u Bitolju

U Bitolju se danas popodne osetio novi zemljotres magnitude 4,5 stepeni Rihtera, saopštila je Seizmološka opservatorija u Skoplju.
Novi zemljotres u Bitolju
Foto: Pixabay
Kako se navodi, u 16.14 registrovan je zemljotres 120 kilometara južno od Skoplja, u susednoj Grčkoj, u pograničnom epicentralnom području Bitolj-Lerin.
"Zemljotres je bio lokalne Rihterove magnitude ML4,5. Prema dosadašnjim podacima, taj zemljotres najjače se osetio u gradu Bitolju i okolini sa intenzitetom od "V" (5) stepeni prema evropskoj makroseizmičkoj skali", precizirano je.
Na području između Bitolja i Lerina tlo se trese od nedelje uveče. Prvi u seriji potresa bio je i najjači - 5,5 stepeni i dogodio se u 22.43.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet