Medicinska sestra u Italiji lažirala vakcinaciju više od 40 ljudi

Policija u Italiji uhapsila je medicinsku sestru pod optužbom da je lažirao vakcinaciju najmanje 45 osoba protiv virusa korona da bi na prevaru mogli da dobiju zdravstvenu propusnicu.
Medicinska sestra u Italiji lažirala vakcinaciju više od 40 ljudi
Foto: 021.rs
Policija je snimila medicinsku sestru na poslu u ogromnom centru za vakcine u Ankoni, očigledno ubrizgavajući sadržaj igle u kantu za medicinski otpad pre nego što se pretvarala da ubrizgava u pacijentovu ruku, a zatim stavlja flaster.
Policija u Ankoni, na istočnoj obali Italije, stavila je u kućni pritvor četvoricu navodnih saučesnika, optužujući ih da su pronašli klijente protiv vakcine koji su bili spremni da plate zdravstvenu propusnicu umesto da dobiju vakcine.
Pod istragom je 45 osoba koje su navodno dobile propusnice u okviru prevare i oni svakodnevno moraju da se javljaju policiji, a ne smeju da napuste grad u kom žive, navodi se u policijskom saopštenju, prenosi AP.
 
Osumnjičeni su optuženi za korupciju, falsifikovanje informacija i proneveru, iako je policija dodala da je šema lažne vakcinacije takođe protraćila "osnovni javni resurs".
 
Italija se sve oštrije obrušava na nevakcinisane, zahtevajući dokaz o vakcinaciji ili nedavnom oporavku od kovida za pristup nizu aktivnosti u slobodno vreme, kao i uslugama kao što je javni prevoz.
 
Italija, gde je epidemija prvi put izbila u Evropi u februaru 2020. godine, inokulirala je 86 odsto svoje populacije starije od 12 godina, dok je buster dozu primilo oko 60 odsto onih koji ispunjavaju uslove.
 
Bilo je nekoliko slučajeva policijskih istraga o lažnim zdravstvenim propusnicama, uključujući slučaj jednog zubara koji je na vakcinaciju došao sa silikonskom lažnom rukom.
 
Nakon što ga je njegov trik doveo pod krivičnu istragu, zubar je objavio da se vakcinisao i rekao da samo protestuje protiv vladinih mera obavezne vakcinacije zdravstvenih radnika.
  • Darja

    12.01.2022 08:44
    Vakcina
    Sve je manipulacija i pljacka, dok je sveta i veka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet