U Australiji zabeležena temperatura iznad 50 stepeni

U Australiji je izmereno 50,7 stepeni, te je izjednačen rekord iz 1962. godine.
U Australiji zabeležena temperatura iznad 50 stepeni
Foto: Pixabay
Temperatura izmerena u Onslou u Zapadnoj Australiiji izjednačila se s rekordom izmerenim 1962. u Južnoj Australiji, prenosi BBC.
Meteorolozi najavljuju da bi Onslou i okolna područja mogla da probiju nove rekorde, jer bi temperature u petak mogle blago da porastu.
Tamošnji meteorološki zavod potvrdio je da je Onslou izjednačio rekord u 14.26 po lokalnom vremenu.
 
Kako javljaju lokalni mediji, prosečna temperatura za ovo doba godine u Onslou je 36,5 stepeni. Dva druga grada, Mardi i Roeburn, prijavila su u sredu temperature više od 50 stepeni, a Luk Hantington iz meteorološkog zavoda rekao je da je nakupljanje vrućeg vazduha u regiji uzrokovano nedostatkom grmljavinskog nevremena.
 
Jedan od stanovnika Roeburna, Marka Barat, je za ABC News rekao da su temperature bile toliko visoke da su klima uređaji u kancelarijama prestali da rade. Temperature će u petak još blago porasti, a sledećih dana očekuje se zahlađenje.
  • Milicajac frilenser

    13.01.2022 17:41
    Pa za Nestorović nije rekao da visoke temperature ubijaju ovaj najsmešniji virus?
  • .

    13.01.2022 15:27
    Sad će se NovaX/NovaC Đoković žaliti da mu je vruće.
    A njegova familija organizovati "masovne" proteste u BG.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.