Britanski princ Endrju ostaje bez svih vojnih činova i kraljevske titule

Pošto advokati britanskog princa Endrjua nisu uspeli da ubede američkog sudiju da odbaci tužbu protiv vojvode od Jorka za seksualno zlostavljanje, on sada gubi sve vojne činove i titule.
Britanski princ Endrju ostaje bez svih vojnih činova i kraljevske titule
Foto: Pixabay
Kako prenosi RTS, Bakingemska palata saopštila je da je, uz saglasnost britanske kraljice Elizabete Druge, vojvoda od Jorka vratio sve svoje vojne činove i kraljevske titule.
"Vojvoda od Jorka i nadalje neće obavljati svoje javne dužnosti i u sudskom procesu će se braniti kao privatni građanin", dodaje se u saopštenju.
Dužnosti princa Endrjua biće raspoređene među članovima kraljevske porodice.
 
Sudija okružnog suda na Menhetnu Luis Kaplan odbio je ponudu britanskog princa Endrjua da odbaci tužbu Virdžinije Đufre, kojom se vojvoda od Jorka optužuje da ju je seksualno zlostavljao kada je imala 17 godina i da je podvodio pokojni finansijer Džefri Epstajn.
  • Mile rent-a mozak

    14.01.2022 09:02
    Građanke Jorka, koje rade u upravi vojvodstva, podneće prijavu protiv onog što je objavio ovu vest. U vojvodstva nema bunga-bunga žurki i to što je ta žena rekla nije tačno, to je samo pljuvanje po našem vojvodi i rezultatima u Jorku. Ovo je direktan napad i na našu Kraljicu. Za pravilno korišćenje pravnog leka i neželjene posledice obratiti se Apelacionom i Ustavnom sudu, ili jednostavno pitati šta kaže najbolji student pravnog fakulteta u istoriji. U slučaju mučnine staviti dva prsta u usta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.