Pevačica iz Češke se namerno zarazila kovidom i preminula

Češka pevačica Hana Horka, protivnica vakcinacije protiv koronavirusa, umrla je u 57. godini, pošto se namerno zarazila virusom, kako bi dobila kovid potvrdu, objavila je njena porodica.
Njen sin Jan Rek izjavio je na javnom radiju iRozhlas.cz da je njegova majka odbijala da se vakciniše i namerno se izložila virusu kojim su se on i njegov otac, obojica vakcinisani, zarazili pre Božića.

"Odlučila je da će normalno da živi sa nama i radije da dobije virus nego da se vakciniše", kazao je Rek.

Dva dana pre smrti, pevačica češke folk grupe Asonance napisala je na društvenim mrežama - "Preživela sam. Bilo je živopisno. Sada će biti koncerata, pozorišta, saune, putovanja na more".
 
U Češkoj se dokaz o vakcinaciji ili nedavno preležanoj bolesti zahteva za ulazak na društvena događanja. Njen sin optužio je lokalne antivaksere za majčinu smrt i rekao da "imaju njenu krv na svojim rukama".
 
"Tačno znam ko je formirao njeno mišljenje. Tužan sam što je više verovala strancima, nego svojoj porodici i tezama o sticanju prirodnog imuniteta izlaganjem bolesti", rekao je Jan Rek.
 
U Češkoj je u toku širenje novog talasa pandemije, sa 20.000 novozaraženih u ponedeljak.
  • Dragan

    19.01.2022 08:25
    ah
    Evo i ovde glupih i opasnih komentara.Vakcina ne može zaštiti da dobijete virus.Virus dolazi vazduhom.Čim udahnete virus je tu u vama.A sad treba da reaguju vaša anti tela.Međutim oni nemaju oči,mozak pa se aktiviraju kad postane velika šteta.Drugo vakcina nije lek već treba vaš imuni sistem da probudi i da mu informacije kako da prepozna virus.
  • Djuri

    19.01.2022 06:57
    Nazalost
    Mnogi to rade,posebno mladji koji zele da izbegnu vakcinaciju,verujem da je to jedan od razloga zasto vlasti u mnogim zemljama nezele da priznaju prelezanost kao zastitu da bi se to sprecilo.Mislim da se sa merama preteruje u mnogim zemljama,Cilj vecine mera nije zastita od zaraze vec upravo i samo vakcinacija.Koliko je uspesna,svedoci smo.
    Mislim da su sprecene mnoge smrti vakcinacijom,postoje dokazi,medjutim vakcine izgleda uopste nestite od omikron soja.Lagati ljude da vakcine stite je isto toliko opasno koliko i laganja na uopste nestite.
    Neselektivna vakcinacija,ogranicavanje sloboda,hapsenje,deportacije nisu dobre mere.i skupo ce kostati ceo svet,posebno zloupotrebe i profiterstvo na pandemiji.
  • mrva

    18.01.2022 21:24
    Ali sin je dobar; optužio je antivakcere ali ne i svoju majku antivakcerku. Od kada to neko drugi snosi odgovornost za mišljenje i stavove zrele odrasle osobe!? Svako ubira plodove i snosi posledice svojih misli i postupaka. Glupost uglavnom bude brže nagrađena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.