Najmanje šest osoba stradalo u požaru višespratnice u Indiji

Najmanje šest osoba je smrtno stradalo, a 15 je povređeno u požaru koji je danas izbio u zgradi s 19 spratova u Mumbaju, finansijskom centru Indije, saopštili su zvaničnici.
Najmanje šest osoba stradalo u požaru višespratnice u Indiji
Foto: Pixabay

Do požara je došlo zbog kratkog spoja u klima uređaju u jednom stanu, rekao je gradonačelnik Kišori Pednekar.

Stanari su naveli da je požar izbio na 15. spratu i da je gust crni dim obavio zgradu, koju je ubrzo napustilo više od 90 ljudi.

Dvadesetak vatrogasnih vozila ugasilo je požar posle dva sata, preneli su mediji. Povređene osobe su prevezene u dve obližnje bolnice.
 
Požari su česti u Indiji, gde se krše zakone o izgradnji i bezbednosne norme.
 
U avgustu je u požaru stradalo osam kovid pacijenta u bolnici u Ahmedabadu, velikom gradu u državi Gudžarat. U decembru 2018. u požaru u restoranu u Mumbaju stradalo je 15 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet