U Kongu pucano na helikopter u kojem je bio vojnik iz Srbije

U Demokratskoj Republici Kongo sinoć su za sada nepoznate snage otvorile vatru iz automatskog oružja na helikopter u kom su se nalazili pripadnici mirovne misije Ujedinjenih nacija.
U Kongu pucano na helikopter u kojem je bio vojnik iz Srbije
Foto: 021.rs
U letelici se nalazio i pripadnik Vojske Srbije koji nije povređen.
Helikopter je krenuo u izviđački let kada je otvorena vatra na njega, a prilikom napada letelica UN je oštećena, prenose Novosti.
Misija Ujedinjenih nacija za stabilizaciju stanja u DR Kongo MONUSCO uspostavljena je 1999, a Vojska Srbije učestvuje u njoj od 2003. godine.
  • Vasa

    27.01.2022 11:47
    vojnik srece
    Srpski vojnik ne moze ni da zakoraci na Kosovo i Metohiju, ali zato gazi Afriku uzduz i popreko...
  • Varmeđaš

    27.01.2022 10:25
    Granične jedinice
    Bolje da naša vojska čuva naše granice i štiti nas od upada ilegalnih migranata, takođe i da patroliraju po svojoj zemlji ne po tuđoj.
  • pera nevera

    27.01.2022 10:21
    Branio interese sranih korporacija koji otimaju bogatstvo naroda suverene zemlje Kongo. Isto tako bi neka inostrana vojska mogla da brani rudnik litijuma ili bora Rio Tinta u Srbiji od naroda Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.