Bajden: Neću slati vojsku u Ukrajinu da spasava Amerikance

Predsednik SAD Džo Bajden rekao je kako bi američki građani trebalo da napuste Ukrajinu sada i poručio da neće poslati vojnike da spasu Amerikance koji beže iz te države u slučaju invazije Rusije.
Bajden: Neću slati vojsku u Ukrajinu da spasava Amerikance
Foto: Pixabay
"Ovde nemamo posla s terorističkom organizacijom, već se radi o jednoj od najvećih vojski na svetu. To je sasvim drugačija situacija i stvari bi mogle brzo da polude", rekao je Bajden u intervjuu za NBC News.
Upitan koji bi scenario mogao da ga podstakne da pošalje vojsku u evakuisanje Amerikanaca koji beže iz Ukrajine, odgovorio je kako takvog scenarija nema.
 
"Kada Amerikanci i Rusi počnu da pucaju jedni na druge, to je svetski rat", pojasnio je.
Bajden je potvrdio da "ako je ruski predsednik Vladimir Putin dovoljno nepromišljen da uđe (u Ukrajinu), dovoljno je i pametan da ne učini ništa što bi negativno uticalo na američke državljane".
 
Potvrdno je odgovorio na pitanje je li je to ikada rekao Putinu.
 
Upitan za pojašnjenje, da li je Putinu rekao da će "Amerikanci biti granica koju ne mogu preći", Bajden je pak odgovorio da to nije morao da mu kaže.
 
"Govorio sam o tome. On to zna", rekao je američki predsednik.
  • 1234

    11.02.2022 10:14
    Ovaj sam pita, sam odgovara i sam sa sobom ratuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet