Bajden upozorio Putina na posledice ako Ukrajina bude napadnuta

Američki predsednik Džozef Bajden upozorio je danas ruskog kolegu Vladimira Putina na "teške i brze posledice" sa kojima će se Moskva suočiti ako bude napala Ukrajinu.

To je večeras saopštila Bela kuća posle telefonskog razgovora dvojice predsednika.

Neimenovani američki zvaničnik izjavio je da je razgovor bio "profesionalan i bogat" ali nije doveo do "suštinskih promena u dinamici" rešavanja krize.
Bajden je ponovio da bi invazija prouzrokovala značajne ljudske patnje i oslabila poziciju Rusije, navela je Bela kuća i dodala da su SAD i dalje za pronalazak diplomatskog rešenja.
 
Putin je pre razgovora sa Bajdenom, razgovarao sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom.
 
Ruski predsednik je u tom telefonskom razgovoru ocenio optužbe protiv Rusije o neposrednoj invaziji na Ukrajinu kao "provokativne spekulacije".
  • Šefik

    12.02.2022 23:02
    Meni se čini da su sve evropske zemlje članice NATO ustvari okupirane od strane Amerike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.