Oko 4.000 ljudi u Njujorku pred otkazom jer se nisu vakcinisali

Oko 4.000 zaposlenih u javnom sektoru u Njujorku moglo bi da dobije otkaz, jer se nisu vakcinisali protiv kovida, što je obavezno u tom gradu.
Među onima koji će biti otpušteni su nastavnici, policajci, vatrogasci, radnici u komunalnim preduzećima, piše Glas Amerike.
Obaveznu vakcinaciju za zaposlene u javnom i privatnom sektoru propisao je bivši gradonačelnik Bil de Blazio.
"Jasno smo rekli da se zaposleni u javnom sektoru u Njujorku moraju vakcinisati", poručio je i aktuelni gradonačelnik Njujorka, demokrata Erik Adams.
 
Rok da se ispuni ta obaveza prošao je u petak, a oni koji se nisu vakcinisali, sada će ostati bez posla.
 
Sindikati koji predstavljaju zaposlene u javnom sektoru pokušavali su da se izbore protiv obavezne vakcinacije i tužili su grad u više navrata, ali bezuspešno.
 
Procenjuje se da je u Njujorku vakcinisano oko 95 odsto od 370.000 zaposlenih u javnom sektoru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet