Rusi povlače deo trupa

Jedinice Južnog i Zapadnog vojnog okruga počele su da se vraćaju u svoje garnizone, saopštio je danas portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.
"Po završetku borbene obuke trupe će, kao i uvek, kombinovano marširati do svojih stalnih baza. Jedinice Južnog i Zapadnog vojnog okruga koje su izvršile svoje zadatke već su počele da se ukrcavaju u železnički i drumski transport i danas počinju da se kreću ka svojim vojnim garnizonima", precizirao je Konašenkov.
Takođe je naveo da će pojedine jedinice marširati u sastavu vojnih kolona, dodavši da ruska vojska takođe nastavlja sa vojnim vežbama u brojnim oblastima, javio je Sputnjik.
"Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju sa kompleksom velikih mera za operativnu pripremu trupa i snaga. U njima učestvuju gotovo svi vojni okruzi, flote i vazdušno-desantne snage", rekao je Konašenkov.
 
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova nakon toga je na svojim nalozima na društvenim mrežama objavila da će 15. februar 2022. godine ući u istoriju kao dan propasti zapadne ratne propagande.
 
"Osramoćeni i uništeni bez ispaljenog metka", napisala je Zaharova na Telegramu.
  • Kosta

    16.02.2022 14:19
    Povlačenje
    Sta znači povlačenje Ruske vojske nego znak nemoći slabosti pred zapadnim saveznicima i Nato.To nije dobro za Rusiju i ruski narod u Ukrajini,Imace mnogo problema ako imse ne popreče na put i jasno kažu zapadnoj alijansi dalje nemože.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet