Holandija ukida skoro sve kovid mere

Holandska vlada objavila je da se 25. februara ukida većina zdravstvenih restrikcija vezanih za suzbijanje korona virusa u zemlji koja je zabeležila pad pacijenata u bolnicama i broja zaraženih.

"Zemlja se ponovo otvara", rekao je danas na konferenciji za novinare ministar zdravlja Erns Kuipers.

Vlada je najavila da će radno vreme barova i restorana biti vraćeno na režim pre pandemije i objavila kraj obaveznog nošenja maske na većini javnih mesta kao i propis o socijalnom distanciranju.

"Idućeg petka vraćamo se na uobičajena vremena zatvaranja", rekao je ministar.

Holandija je uvela neke od najstrožih korona restrikcija u decembru posle skoka broja slučajeva sa omikron sojem virusa, pre nego što je postepeno počela da ih ukida.
 
Maske će sada biti obavezne samo u javnom prevozu i na aerodromima, rekao je ministar i dodao da je i dalje mudro biti obazriv, nositi masku i držati distancu, ali da to više nije obavezno.
 
On je rekao da pandemija još nije gotova i da osetljive osobe i dalje treba da paze.
 
Ministar je preuzeo dužnost u novoj vladi Marka Rutea u januaru i brzo je ukazao da želi da vrati društvo na normalu.
  • Neko

    16.02.2022 08:24
    Ide proleće, leto, kao da je to postalo otkrivanje Amerike da će bolesnih biti manje ( s merama il bez njih). Aj kuckamo se ovde opet sledeće jeseni kad se sve mere vrate, živi bili pa videli.
  • Milan

    15.02.2022 21:52
    Holandija ima 77% sa prvom dozom a potpuno vakcinisanog stanovništva imaju 70% pa zato skoro sve mere ukidaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet