De Minor pod istragom zbog kupovine lažnog kovid pasoša

Australijski teniser Aleks de Minor je među osobama koje su pod istragom zbog kupovine lažnih kovid pasoša, rekli su danas izvori iz španske policije agenciji Frans pres.
De Minor pod istragom zbog kupovine lažnog kovid pasoša
Foto: Pixabay

Ti izvori su AFP-u potvrdili ime De Minora, dodajući da su i drugi sportisti i javne ličnosti na spisku mogućih kupaca ovih lažnih zdravstvenih propusnica.

De Minor je u januaru učestvovao na Australijan openu, gde je vakcinacija protiv korona virusa bila obavezna, zbog čega je prvi teniser sveta Novak Đoković isključen sa turnira i deportovan iz zemlje.
Španska policija je ove nedelje završila drugu fazu istrage, pokrenute u januaru protiv španskog ogranka organizacije koja je obezbeđivala falsifikovane kovid pasoše i PCR testove putem aplikacija za razmenu poruka.
 
Istraga je utvrdila da su vođe ove grupe bile stacionare u Francuskoj, saopštila je policija. Ukupno 11 osoba je uhapšeno zbog "falsifikovanja ili korišćenja falsifikata", a još oko 2.200 ljudi je pod istragom da su na prevaru pribavili kovid propusnice.
 
Ova mreža je naplaćivala 50 evra za lažni PRC test, lažne kovid propusnice 200 evra, dok su bogatiji klijenti plaćali 1.000 evra za dokumente u kojima se navodi da su potpuno vakcinisani.
 
Plaćanja lažnih dokumenata su vršena kriptovalutama "preko računa otvorenih u trećim zemljama". Policijska istraga je još u toku, a završna faza biće usmerena na "hapšenje glavnih članova organizacije".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet