Cvijanović: Poziv za uvođenje sankcija Dodiku je besmislen

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović ocenila je besmislenim poziv Evropskog parlamenta za uvođenje sankcija srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku.
Cvijanović: Poziv za uvođenje sankcija Dodiku je besmislen
Foto: 021.rs

Ona navodi da je više brine njihovo nerazumevanje situacije u BiH, čije rešenje vidi isključivo u unutrašnjem dijalogu.

"Nisu se potrudili da saznaju koji su stvarni razlozi za neku krizu, a da su se potrudili, bavili bi se problemom koji je odlazeći nametnuo (bivši Visoki predstavnik) Valentin Incko", rekla je Cvijanović za Javni servis BiH (BHRT).

Ona je naglasila da bi bilo logično da su evropski parlamentarci utvrdili prave razloge problema u BiH, umesto što, kako je kazala, stalno ponavljaju određene floskule i izvode pogrešne zaključke.
 
Konstatujući da evropski parlament, u kojem sede izabrani predstavnici članica EU, imaju pravo da većaju o čemu žele i donose zaključke kakve hoće, Cvijanovićeva je rekla da isto pravo imaju i predstavnici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kojima su građani dali mandat da ih predstavljaju.
 
Ona je još navela da priča o eventualnom zaustavljanju ili pružanju pomoći Republici Srpskoj potvrđuje podeljenost BiH, jer, ako se to desi, to bi značilo da ni oni sami ne smatraju da je BiH celovita, jedinstven ekonomski prostor i zajednica.
 
"Ako je to tako i ako nam oni šalju tu poruku, onda definitivno svaki od tih delova ima pravo i obavezu prema svojim građanima da nalaze partnerstva za rešavanje kojih god pitanja, po pitanju investiranja, realizacije određenih projekata", ocenila je predsednica RS.
 
Cvijanović je dodala da nema velika očekivanja od samita EU 21. februara na kojem bi, prema najavama, trebalo biti odlučivano o sankcijama RS, ističući da je iz Republike Srpske na mnoge adrese u svetu otišlo pojašnjenje situacije u BiH.
  • pape

    18.02.2022 13:46
    obavezne
    Sankcije! Pa da se malo i raja probudi i vidi kakav ih bizon i u kom pravcu vodi.
  • Voja

    18.02.2022 09:45
    Sankcije
    Sankcije su samo trebale biti ranije i ne postavlja se pitanje da li je sa smislom...
  • Nemanja

    18.02.2022 09:38
    Slažem se, jedna tura preciznih dronova ima mnogo više smisla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet