Najmanje devetoro poginulo u oluji širom Zapadne Evrope

Najmanje devet osoba je poginulo, mnogi od pada drveća, u oluji koja je zadesila Irsku, Britanjiju, Belgiju i Holandiju, dok je oko 400.000 ostalo bez struje u Britaniji.
Najmanje devetoro poginulo u oluji širom Zapadne Evrope
Foto: FoNet/AP
Ekipe u Zapadnoj Evropi uklanjale su danas oborena stabla i radile na ponovnom uspostavljanju struje nakon jedne od najrazornijih oluja u više godina.
Britanske i irske meteorološke službe nazvale su oluju Junis, a nemačke Zejnep oluju koja je juče pogodila region i druga je po redu velika oluja za nedelju dana.
Vetar je srušio toranj crkve u Velsu na jugozapadu Engleske, otkinuo delove kupolastog krova londonske O2 Arene, oborio drveće i ošteti zgrade u više zemalja.
 
Naleti vetra od 196 kilometara na sat u nekim momentima zabeleženi su juče na ostrvu Vajt. Ukoliko bude potvrdjena, to bi bilo najviša dosad zabeležena brzina vetra u Engleskoj.
Britanska nacionalna železnička asocijacija saopštila je da su železničke linije u većem delu države i dalje blokirane i da će tako ostati tokom dana.
 
Meteorološka služba je saopštila da će snažniji vetar danas pogoditi južne obale Engleske i Velsa, a moguće su i dodatne štete, dok bi sneg i led mogli da izazovu poremećaje na severu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.