Slovenija u ponedeljak ukida kovid potvrde

Slovenačka vlada donela je odluku o ukidanju kovid potvrda i samotestiranja učenika, prenela je agencija Hina.
Slovenija u ponedeljak ukida kovid potvrde
Foto: Pixabay

"Od ponedeljka napuštamo proveru PCT statusa (preboleli, vakcinisani i testirani), osim u bolnicama, staračkim domovima, zatvorima i sličnim ustanovama", izjavio je ministar zdravstva Janez Poklukar.

Dodao je da je već na snazi odluka po kojoj više nema provera kovid statusa na granicama pri ulasku u Sloveniju.

Testiranje u školama se takođe ukida, ali učenici u razredu i dalje treba da nose maske.
 
Poklukar je rekao da je vlada odlučila da se intenzivno nastavi sa prilagođavanjem mera epidemiološkoj situaciji koja se popravlja, ali da i dalje treba primenjivati osnovne protiv-epidemijske i higijenske mere.
 
Građani i zaposleni u raznim delatnostima od ponedeljka više neće kovid potvrdama morati da dokazuju svoj status pri ulasku u preduzeća, trgovine, restorane...
 
"I dalje ćemo pratiti epidemiološku situaciju, ako bude potrebno neku ćemo meru dodati ili ponovo uvesti, no nadam se da to neće biti potrebno", rekao je Poklukar.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet