Ruska vojska tvrdi da je ubila pet ukrajinskih diverzanata, Ukrajina demantuje

Ruska vojska saopštila je danas da je ubila pet pripadnika diverzantske grupe iz Ukrajine na teritoriji Rusije i da su dva ukrajinska vojna vozila takođe prešla granicu.

Ukrajinske vlasti demantuju ovu informaciju.

"Tokom sukoba ubijeno je pet osoba iz grupe diverzanata i obaveštajaca koji su prešli rusku granicu", saopštila je vojska.
 
Naveli su da se to dogodilo jutros oko 6.00 po lokalnom vremenu u Rostovskoj oblasti, oko 1.000 kilometara južno od Moskve.
Vojska je navela da su dva borbena vozila pešadije Oružanih snaga Ukrajine ušla u Rusiju sa teritorije Ukrajine kako bi evakuisala diverzante.
 
Ukrajinske vlasti su odmah demantovale tu informaciju navodeći da nisu uputile u Rusiju diverzante.
 
"Nijedan naš vojnik nije prešao rusku granicu, nijedan vojnik nije danas ubijen", izjavio je ukrajinski zvaničnik Ministarstva unutrašnjih poslova Anton Geračenko.
  • @Joca

    21.02.2022 21:24
    Ma nemoj
    A ameri su kolevka istine, jel? Kao i za hemijsko oružje u Iraku, Kosovo pre bombardovanja, Siriju, da ne nabrajam dalje.
    JEDINA istina je da će političari ostati da sede u foteljama i dogovoriti se oko podele plena, a ginuće običan narod. Niko od njih neće izgubiti sina, brata ili oca.
  • Joca

    21.02.2022 17:18
    Rusi lažu k'o da ih AV podučava!
    (samo što će do kraja i rat zakuvati!)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet