Ukrajina počela regrutaciju rezervista od 18 do 60 godina

Ukrajina je danas počela sa regrutacijom rezervista od 18 do 60 godina.
Regrutacija se odvija prema ukazu predsednika Volodimira Zelenskog, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Maksimalni period služenja je godinu dana, prenosi Rojters.
 
Predsednik Ukrajine izjavio je juče da su vojni rezervisti dobili poziv, ali je isključio opštu mobilizaciju nakon što je Rusija objavila da će poslati vojsku na istok Ukrajine.
  • Mark

    23.02.2022 16:42
    ...
    Nema boljih boraca od tih mladica od 19-20 godina jer oni ne znaju za strah,drze se zajedno.Da su na kosarama bili ljudi od tridesetak godina,siptari bi dosli do pristine.Samo..zali boze mladica,njihovih majki..oceva,sestra..Rat je najvece zlo.
  • Pera

    23.02.2022 15:56
    U ratu država daje topove, bogati volove, a sirotinja sinove. Nakon rata država traži topove, bogati volove, a sirotinja grobove. Jebi se, "državo".
  • To je bilo ovako

    23.02.2022 15:21
    Sa vama smo Ukrajinci
    Srbija nije zvanicno bila u ratu, ali je ipak bila! I ovde je bilo regruta od 18 godina! Postojala je jedna hrabra zena, dobronamerna, koja je stalno ponavljala: "Ne regruti, ne deca u rat! Vratite decu!" U to vreme na RTS radila je neka Nena, mama dva blizanca koji su bili regruti, posle nekoliko dana je prihvatila tu ideju, organizovala "mame regruta", izvrsen je pritisak i podrska u drustvu i deca regruti su vraceni!
    Mame u Hrvatskoj su uradile isto, i javno su rekle: "Hvala srpskim majkama za ideju!"
    Medjutim, sta se postiglo? Morao se popunjavati broj i samo malo starija deca su nasilno mobilisana, najcesce nocu po Srbiji! U Sapcu je u toku nedelju dana mobilisano 40 mladica u jednoj ulici samo! U Beogradu se spavalo po drugim adresama...
    Prava stvar je bila - boriti se za mir stalno! Takvi su bili progonjeni i ismejani!
    Kako bi oni prosli danas? Da su kaznjeni progonom i ismejavanjem - to bi bio srecan epilog!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet