Podignuta optužnica protiv bivših državnih funkcionera u Hrvatskoj zbog korupcije

Kancelarija za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) podigla je optužnicu protiv 27 osoba, među kojima je više bivših državnih funkcionera, zbog korupcije, objavljeno je u Zagrebu.
Podignuta optužnica protiv bivših državnih funkcionera u Hrvatskoj zbog korupcije
Foto: 021.rs

Prvooptužena je nekadašnja uzdanica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), bivša državna sekretarka i gradonačelnica Knina Josipa Rimac, a među optuženima su bivša HDZ ministarka Gabrijela Žalac i nekadašnja pomoćnica ministra privrede Ana Mandac.

Mediji spekulišu da je upravo zbog iskaza Ane Mandac, u subotu uhapšen tada još aktuelni ministar gradjevine Darko Horvat (HDZ) koji je osumnjičen da je zloupotrebio položaj dok je bio ministar privrede 2018.
Optužnica tereti Rimac i ostale za niz zloupotreba povezanjih sa poljoprivrednim podsticajima, podrškom za preduzenike, zapošljavanje i sredjivanje državnih ispita od 2017. do 2020. Među optuženima su i bivša HDZ-ova gradonačelnica Gračaca Nataša Turbić i nekadašnja šefica kabineta ministarke poljoprivrede, Ružica Njavro, kao i više preduzenika koji su, prema optužnici, podmićivali prvooptuženu da bi dobili različite protivusluge.
 
Optužnica je podneta Županijskom sudu u Zagrebu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU razmatra uvođenje sankcija Izraelu

Ministri spoljnih poslova EU prvi put su vodili "značajnu diskusiju" o uvođenju sankcija Izraelu ako se ne bude ponašao u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom.