SAD: Putin je spreman za invaziju

Pentagon procenjuje da je ruski predsednik Vladimir Putin potpuno spreman za invaziju velikih razmera.
SAD: Putin je spreman za invaziju
Foto: Pixabay

To bi moglo da se dogodi svakog trenutka, javlja BBC, pozivajući se na neimenovanog visokog zvaničnika američke odbrane.

"On je spreman koliko može da bude. Razgovaramo o tome svakodnevno i sigurno je moguće da je danas taj dan", kaže zvaničnik, koji istovremeno odbija da proceni hoće li masovna ruska invazija početi danas.
Na pitanje o ruskim trupama koje okružuju Ukrajinu, isti zvaničnik ističe da su one "raspoređene i spremne za polazak".
 
Prema američkoj proceni, približno 80 odsto ruskih snaga sada je na prvim linijama - što znači da su spremne da napadnu ako dobiju naređenje.
 
Od ponedelja je, kako je rečeno, oko 40j do 50 odsto vojnika na toj poziciji, navodi BBC. 
  • Tozo

    24.02.2022 00:33
    Ajde neka su i Rusi jednom osvajači! Dosta ih je napadao prvo Turčin onda Francuz onda Švabo! Sada će im Rusi da se majke očitaju i uspostaviće red na europskom kontientu. Bolje i to nego raspala EU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet