Anketa: Rusi podržavaju Putinovu odluku o priznanju Luganska i Donjecka

Odluku ruskog predsednika Vladimira Putina da prizna nezavisnost Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike, oblasti u istočnoj Ukrajini, podržava 73 odsto Rusa.

Rezultati pokazuju da 16 odsto anketiranih ne podržava takav potez predsednika, dok je svakom desetom Rusu bilo teško da odgovori.

Agencija je navela da osam odsto Rusa nije obavešteno o prizananju tih republika, 26 odsto njih je informisano o tome, ali bez detalja, dok je 66 odsto anketiranih odgovorilo da je dobro upoznato sa situacijom.
Prema anketi, 78 odsto Rusa je izrazilo podršku odluci predsednika da potpiše sporazum o prijateljstvu, saradnji i uzajamnoj pomoći između Rusije i republika, dok takvu odluku ne podržava 14 odsto ispitanika.
 
Ruski predsednik Vladimir Putin je 21. februara najavio priznanje Rusije suvereniteta Donjecke i Luganske Narodne Republike, dok su ugovori o prijateljstvu, saradnji i uzajamnoj pomoći sa tim republikama potpisani dan kasnije.
 
Savet Ruske Federacije dao je u utorak saglasnost predsedniku Rusije za upotrebu oružanih snaga Rusije van zemlje, a odgovarajuća rezolucija jednoglasno je usvojena na vanrednoj sednici Gornjeg doma parlamenta, prenosi Itar tas. 
  • Milan NS

    24.02.2022 07:13
    Kao i kod nas
    prvo 1998. tzv. referendum "Da li ste za uplitanje stranih sila u unutrašnje pitanje Srbije?" pa onda odgovornost za bombardovanje prebačena na narod.
    Pa onda 2021. "Da li ste za nezavisno sudstvo?" pa opet "tražili ste, gledajte!"
    Vrlo objektivno i pošteno, vrrrrrlo objektivno!
  • NN

    23.02.2022 23:57
    Isto ce biti i ovde, kad dodje trenutak za povratak okupiranih teritorija, 12-13% autosovinista, manjinasa i srbozdera ce biti protiv.
  • Baba

    23.02.2022 22:30
    Vuckova skola
    Lepo barataju sa ciframa i anketama uvek prikazu kako njima odgovara (kao Vucko kada Prica o BDP i inflacijii) a i referendumi i izbori su takodje posteni i na najvišem nivou!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.