VIDEO, MAPA: Evo gde su u toku napadi u Ukrajini, stanovništvo masovno napušta Kijev

Snažne eksplozije odjeknule su jutros u Kijevu, Odesi i Harkovu odmah pošto je ruski predsednik Vladimir Putin najavio vojnu operaciju protiv Ukrajine, javile su agencije.
U lučkom gradu Mariupolju, najvećem ukrajinskom gradu u blizini fronta, sa skoro pola miliona stanovnika, čulo se artiljerijska paljba iz istočnog dela grada.
Bliže liniji sukoba proruskih separatista i ukrajinskih snaga, u Kramatorsku, gde je Generalštab ukrajinske vojske, odjeknule su najmanje četiri snažne eksplozije, navodi AFP. 
Ministarstvo za infrastrukturu saopštilo je da zatvara vazdušni prostor Ukrajine. 
 
Oružane snage Ukrajine saopštile su da je ruska vojska započela "intenzivno granatiranje" ukrajinskih jedinica na istoku zemlje, kao i da su odgovorile na napade.
 
U saopštenju Vojske Ukrajine se navodi da je Rusija izvela raketne udare na aerodrom Borispil nedaleko do Kijeva i na još nekoliko aerodroma. 
 
 
Navodi se da su ukrajinske vazdušne snage odgovorile na ruske napade. 
 
 
Vojska Ukrajine je demantovala izveštaje o akciji ruskih paravojnih snaga u lučkom gradu Odesi na jugu zemlje.
 
Građane su jutros probudile dve eksplozije, a kasnije su gradom odjeknule i sirene za vazdušnu opasnost. Potpuno je zakrčen put na izlazu iz grada, jer građani masovno odlaze iz Kijeva, javlja reporterka N1.
 
 
Ministarstvo odbrane Ukrajine je saopštilo da je oborilo ruski helikopter i više aviona, što je ruska strana demantovala.
  • Vasa Ladački

    24.02.2022 17:05
    I to da doživimo
    Pravoslavni protiv pravoslavnih.... zašto uvek pravoslavni?
  • Uzice

    24.02.2022 13:52
    @Tja
    Kasno je sjećanja, uzalud se javljate, beskorisne su vaše nemoćne utjehe i podsjećanja na ono što je moglo da bude, jer što nije bilo, nije ni moglo da bude. A uvijek izgleda lijepo ono što se nije ostvarilo. 
  • B

    24.02.2022 13:36
    Dva pisma
    Za pametnog coveka, svaki rat je izgubljen - ovo nisam smislio ja, vec Balasevic.
    Mi smo ovde mali i ne valja da se priklanjamo ni jednoj strani, jer su i jedni i drugi jaci od nas. Hteo bih da istaknem nesto sto je manje poznato.
    Na predloge Rusije o garancijama stigla su dva odgovora. Stoltenberg iz NATO je odgovorio najostrije sto moze, pominjuci "otvorena vrata", mada evropske clanice NATO nemaju bas neke sanse u sukobu s Rusima.
    Ameri su odgovorili potpuno drugacije, nisu nista prihvatili, ali su podsetili da NATO poziva u clanstvo, a da je "politika otvorenih vrata" o kojoj prica Stoltenberg - sarena laza. Vidite, Vojska SAD se jedina moze uspesno suprotstaviti Rusima.
    Znaci, samo odmereno i smireno. Znamo sta je NATO radio 1999, ali znamo i koliko su nam Rusi tada pomogli.
    Daj Boze da se rat brzo zavrsi i da ne bude puno zrtava...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet