SAD i Kanada uklanjaju votku iz prodavnica

Votka, jedan od najpoznatijih ruskih izvoznih proizvoda, više se ne prodaje i ne poslužuje u nizu prodavnica i barova širom SAD-a i Kanade, u znak protesta protiv ruske invazije na Ukrajinu.
Guverner Nju Hempšira Kris Sununu najavio je uklanjanje ruskih alkoholnih pića iz prodavnica do daljeg. U Ohaju je guverner Majk Devajn najavio obustavu kupovine i prodaje ruske votke.
 
L. Luis Lukas, vodeći demokrata u Senatu države Virdžinija, takođe poziva na "uklanjanje sve ruske votke i svih drugih ruskih proizvoda" iz gotovo 400 državnih prodavnica.
Senator Tom Koton, republikanac iz Arkanzasa, napisao je na Tviteru: "Bacite svu rusku votku i, uz municiju i projektile, pošaljite prazne boce u Ukrajinu da ih upotrebe za molotovljeve koktele".
 
 
Odbor za kontrolu alkoholnih pića Ontarija, najnaseljenije kanadske pokrajine, objavio je da će ukloniti "sve proizvode proizvedene u Rusiji" iz svojih 600 prodavnica. Slično se događa i u pokrajinama Manitoba i Njufaundlend, izvestio je Rojters.
  • Dusan

    27.02.2022 16:26
    hahhaha
    sve su to platili Kanadjani svojim novcem Rusima pre isporuke i sada svoju robu ciji su oni jedini vlasnici ne prodaju u radnjama , e bolesti hahha.
    Nema ovo vise veze sa mozgom,cisto zaglupljivanje i onako priglupog naroda.
  • branislav

    27.02.2022 14:56
    Propagandisti
    Život amerikanaca je gola propaganda zaglupljenih masa.
  • Pavle

    27.02.2022 14:47
    Alkohol u slivnik
    U tim državama ima dovoljno savremenijih i humanijih sredstava za anesteziju. I pranje rana. Alkoholna "pića" služe samo za sluđivanje. Podržavam korak iako podržavam i "invaziju".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet