Prvo obraćanje Putina od petka: Pozdravljam heroizam ruskih snaga

Ruski predsednik Vladimir Putin obratio se kratko javnosti i pozdravio "heroizam ruskih snaga u Ukrajini".
Ovo je njegovo prvo javno obraćanje od petka, piše Gardijan.
Putin je nazvao ruske akcije u Ukrajini "specijalnom operacijom za pružanje pomoći narodnim republikama Donbasa" i pozdravio "herojstvo" ruskih specijalnih snaga koje se bore u Ukrajini, preneo je AFP.
Putin se, inače, zahvalio Snagama za specijalne operacije (SOF) za vojnu dužnost koju obavljaju u Ukrajini, navodi se u saopštenju na sajtu Kremlja.
 
"Želim da se zahvalim komandi, pripadnicima Snaga za specijalne operacije, veteranima, na vernosti, besprekornoj službi u ime naroda Rusije i naše velike otadžbine", rekao je ruski lider, prenose RIA Novosti.
 
On je podsetio da je ruska vojska više puta dokazala spremnost da deluje što efikasnije i kompetentnije u najtežim uslovima, da rešava najteže i najodgovornije zadatke.
 
Dan Snaga za specijalne operacije u Rusiji obeležava se 27. februara, od 2015. godine.
 
Kako su prenele RIA novosti, ruska delegacija navodno je stigla u Belorusiju na razgovore sa Ukrajincima, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Kako je rekao, u delegaciji se nalaze predstavnici Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva odbrane i drugih institucija, uključujući i predsednikovu administraciju.
 
"Bićemo spremni da počnemo sa ovim pregovorima u Gomelu", rekao je on.
 
Belorusko ministarstvo izjavilo je da je pripremilo sve što je potrebno za susret, preneo je Gardijan.
  • Iskustvo

    02.03.2022 00:08
    @Posmatrač
    I Knindže su bile samo deo Slobine propagande. Tada to ogromna većina nije kapirala, kao što zemare i botovi ni danas ne kapiraju.
  • Kerefeke

    01.03.2022 22:39
    Acini botovi preko noci se prekvalifikovali u putlerove botove. Zajendo sa rusofilima zagusili su sve medije opravdavajuci rusku okupaciju, podrzavajuci je i uzdizuci ruskog diktatora.
  • Remus

    01.03.2022 15:52
    Thanksgiving danas a ja curka
    Svako ko ima minimum politicke pismenosti zna sta se i zasto desava u Ukrajini. I to bez nedoumice. Nema potrebe za botovima i negacijama. Sve je jasno. Jasno je i da ce Zapadni svet slaviti datum sukoba dva najveca slovenska naroda kao najveci moguci praznik sledecih hiljadu godina ako ih bude bilo uopste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet