Ruska vojska stigla do Hersona na jugu Ukrajine

Ruska vojska stigla je do ukrajinskog grada Hersona, na jugu zemlje i severno od poluostrva Krim, izjavio je gradonačelnik Igor Kolihajev.
"Na prilazima Hersonu ruska vojska je postavila kontrolne punktove", naveo je na Fejsbuku Kolihajev.

On je dodao da je teško predvideti kako će se situacija razvijati.

Gradonačelnik je naveo i da "Herson ostaje ukrajinski" i da "pruža otpor".
 
Rusko ratno vazduhoplovstvo ranije je poručilo da je vazdušnim udarima "prikovalo" ukrajinske jedinice, te da je u ponedeljak "uspostavljena puna kontrola vazdušnog prostora" Ukrajine.
 
Ovakva tvrdnja Moskve usledila je manje od 48 sati pošto su neimenovani zvaničnici Pentagona ocenili da je uspostavljanje ruske kontrole vazdušnog prostora nad Ukrajinom pitanje trenutka.
 
Rusko ratno vazduhoplovstvo je, takođe, saopštilo da je kontrola neba uspostavljena pošto su dan ranije, u seriji napada na položaje ukrajinske protivvazdušne odbrane, uništeni raketni sistemi, komandni centri i nekoliko ukrajinskih borbenih aviona.Kijev do sada nije komentarisao ove navode ruskog vazduhoplovstva, ali je ukrajinsko ministarstvo odbrane saopštilo da je stanje oko prestonice i dalje napeto.
 
Inače, ukrajinski mobilni operateri blokirali su pozive ka Rusiji, saopštila je Državna služba za specijalne komunikacije i zaštitu informacija Ukrajine na svom Telegram kanalu.
 
"Ukrajinski operateri su onemogućili komunikaciju blokirajući pristup sa svojih mreža ruskim brojevima. Komunikacija je jedan od ključnih elemenata ratovanja", navodi se u obaveštenju.
 
Ukrajina je u ponedeljak predala zahtev za članstvo u Evropskoj uniji.
  • Džoni Vajsmiler

    03.03.2022 11:38
    SMRT FAŠIZMU
    SLAVA UKRAJINI
  • Kokša iz Karlovaca

    03.03.2022 11:35
    ruska gumernija
    Joj šta je ovde putinovih fašista.
    Treba ih sve pohapsiti, to su verovatno čečenski borci koji će sada za putina da ubijaju i seku glave pravoslavnoj Ukrajinskog braći.
    SMRT FAŠIZMU.
  • Zovem se Stevo

    03.03.2022 11:31
    Inače
    SMRT FAŠISTIMA.
    U Rusiji na vlasti je ogoljeni fašizam i biće suđenja za ratne zločine i za genocid.
    A vidim i ovde ima frustriranih likova koji podržavaju fašizam, jer jednostavno samo tako i mogu da se ostvare. E to je posledica što se u Srbiji već 10 godina latentno nameće fašizam.
    Niko iz Ukrajine ne beži u Rusiju, nego na zapad. Sve će ovo što Putin radi, ima da se vrati Ruskom narodu. Ima Boga ima, videćete.
    SLAVA UKRAJINI.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.