Tretni brod sa luksuznim automobilima potonuo u Atlantiku

Veliki teretni brod koji je prevozio automobile iz Nemačke u SAD potonuo je u blizini portugalskih Azorskih ostrva,13 dana nakon što ga je zahvatio požar, saopštili su lučki zvaničnici.
Tretni brod sa luksuznim automobilima potonuo u Atlantiku
Foto: Pixabay
Brod "Felisiti ejs" dugačak 200 metara potonuo je uprkos pokušajima da bude odvučen do luke pošto je pretrpeo strukturna oštećenja.
Helikopter portugalskog ratnog vazduhoplovstva evakuisao je 22 člana posade kada je izbio požar pa je brod nastavio da pluta.
Nije navedno koliko je automobila bilo na brodu, ali brodovi veličine Felisiti ejsa mogu da nose najmanje 4.000 vozila.
 
Evropski proizvođači automobila odbili su da razgovaraju o broju i modelima vozila koja su se našla na brodu.
 
Uzrok požara nije poznat, a portugalske vlasti pretpostavljaju da su požar izazvale litijumske baterije koje se koriste u električnim vozilima, mada navode da nemaju čvrste dokaze.
 
Vlasti strahuju od zagađenja okeana, iako za sada nema naznaka da je iscurela nafta iz rezervoara.
  • HM

    02.03.2022 09:38
    vraticemo se mi na 2t

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.