Đukanović poverio Abazoviću mandat za sastav nove vlade

Crnogorski predsednik Milo Đukanović predložio je danas predsednika Građanskog pokreta URA (GP URA) i aktulenog potpredsednika Vlade Dritana Abazovića za mandatara za sastav nove Vlade Crne Gore.
Đukanović poverio Abazoviću mandat za sastav nove vlade
Foto: Pixabay
"Predstavnici GP URA i njihovi politički partneri nedvosmisleno su me uverili da imaju parlamentarnu većinu za izbor 43. Vlade Crne Gore u Skupštini. Stoga sam doneo odluku da mandat za formiranje Vlade poverim gospodinu Abazoviću, predsedniku GP URA", naveo je Đukanović u obrazloženju.
Đukanović je iskazao očekivanje da će Skupština Crne Gore u kratkom roku održati sednicu i izjasniti se o programu i sastavu nove Vlade.
Predsednik Crne Gore je ocenio da je u "najboljem interesu Crne Gore da što pre dobije Vladu u punom kapacitetu, posebno zbog dodatnih bezbednosno-političkih izazova generisanih ratom u Ukrajini i njegovom refleksijom na stabilnost našeg regiona".
 
Đukanović je odluku da imenuje Abazovića za mandatara doneo nakon konsultacija sa parlamentarnim partijama u kojima nisu učestvovali Demokratski front (DF), Demokrate Alekse Bečića i manje stranke dosadašnje parlamentarne većine, protivnici formiranja nove vlade.
 
Konsultacijama su se odazvale partije koje su početkom februara u Skupštini Crne Gore izglasale nepoverenje Vladi premijera Zdravka Krivokapića.
 
Abazović je ponudio koncept manjinske vlade, kao model prevazilaženja političke krize u Crnoj Gori, čiju bi okosnicu činio njegov savez sa manjinskim partijama.
  • .

    03.03.2022 20:35
    Ako EU uskoro ne primi CG (i Srbiju), CG moze biti nova Ukrajina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet