Moskva najavila prekid vatre u više gradova za evakuaciju civila

Rusija je objavila da u utorak ujutru uspostavlja lokalni prekid vatre u više ukrajinskih gradova da dozvoli evakuaciju civila preko humanitarnih koridora.

"Ruska Federacija objavljuje prekid vatre 8. marta, od 10h po moskovskom vremenu (8h po srednjeevropskom) za evakuaciju civila", saopštilo je večeras odelenje ruskog ministarstva odbrane.

Prekid vatre, kako se navodi, objavljuje se za evakuaciju civila iz Kijeva, kao i iz gradova Sumi, Harkov, Černigov i Marijupolj.

Treća runda pregovora Rusije i Ukrajine održana je večeras kada je, prema ukrajinskom pregovaraču, postignut određen napredak oko humanitarnih koridora za evakuaciju civila.

  • NS

    08.03.2022 07:23
    Pitanje
    Ko je kriv za NATO bombardovanje?
    Milosevic ili NATO?
    Ko je kriv za agresiju na Ukrajinu?
    Zelenski ili Putin?
  • Jack Pants

    08.03.2022 00:31
    e baš vam hvala
    I to je dobro kako?
    Da li je to izgovor da posle tog roka rokaju bez milosti na preostale civile
    Srebrenica style.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.