U Republici Srpskoj više nisu potrebne maske u zatvorenom, osim u zdravstvenim ustanovama

Vlada Republike Srpske danas je na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije donela odluku da zaštitne maske više nisu potrebne u zatvorenom javnom prostoru.
U Republici Srpskoj više nisu potrebne maske u zatvorenom, osim u zdravstvenim ustanovama
Foto: Pixabay

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić rekao je novinarima u Banjaluci da nošenje maske ostaje na snazi samo u zdravstvenim ustanovima.

Prema njegovim rečima, maske više neće biti obavezne ni u školskim i visokoškolskim objektima.
"Takođe, režim rada ugostiteljskih objekata vraća se na redovan, u skladu sa Zakonom o ugostiteljstvu", kazao je Šeranić.
 
Svi epidemiološli parameteri u RS su u padu u poslednje vreme.
 
"U bolnicima imamo stotinak pacijenata, deset odsto od toga je na raspiratorima i situacija je mnogo povoljnija nego do sada. Ali, virus i dalje postoji, oprez nije na odmet, pogotovo starije osobe moraju se čuvati", kazala je Јela Aćimović, pomoćnica direktora za medicinske poslove u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet