Putin odobrio slanje dobrovoljaca u Ukrajinu, sa Bliskog istoka njih 16.000

Predsednik Rusije Vladimir Putin odobrio je slanje dobrovoljaca u Ukrajinu.
Na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da je ministarstvo dobilo "ogroman broj zahteva" za odlazak u Ukrajinu, a da je najveći broj sa Bliskog istoka - 16.000.
Putin je kazao da "zapadni sponzori Ukrajine" već šalju plaćenike u zonu borbenih dejstava, i to čine otvoreno i "ne vodeći računa o međunarodnom pravu".
"Zato, ako vidite da postoje ljudi koji žele dobrovoljno da idu i pomognu ljudima u Donbasu, šta da se radi, treba im izaći u susret i pomoći im da se dokopaju zone borbenih dejstava", rekao je Putin na sednici.
 
Putin je zatražio od Šojgua i pripremu plana za zaštitu zapadnih granica Rusije, kao odgovor na razmeštanje snaga NATO.
  • Žiška

    15.03.2022 10:40
    Vidim pun je internet fašista a i ovde na komentarima ih ima sreća pa Rusi to ne jebu ni 5 para. Mir će zavladati kad rusi ponovno budu u berlinu do tad će katolički i protetstantski fašisti da rade zlo nad ostalim narodima. Slava pravoslavlju.
  • #

    12.03.2022 09:04
    Slava slobodarskom Ukrajinskom narodu! Specijalna vojna operacija i mudžahedini, sve putinove laži , lica i naličja su se izobličila . I dalje časni ruski narod nezna i nesme da zna istinu.
  • G

    12.03.2022 05:43
    G
    Ovo je velika sramota! I meni neko da kaze zasto nepodrzavas ivog zlocinca Putina?!!! Zavrsice ko svi diktatori!!! Inace cena za ratovanje je dnevno 2000evra placanje u kesu svakih 24h!!! Nisu samo Mudzahedini ima i Srba,Hrvata...sav olos se skupio!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet