Dogovor Putina i Lukašenka: Najsavremeniji modeli vojne opreme idu Belorusiji

Predsednici Belorusije i Rusije Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin "konceptualno su se dogovorili o međusobnoj podršci usled sankcija".
Dogovor Putina i Lukašenka: Najsavremeniji modeli vojne opreme idu Belorusiji
Foto: FoNet/AP

To je izjavila za agenciju BelTA sekretarka za štampu beloruskog predsednika Natalija Ajzmont, posle njihovih razgovora u petak u Moskvi.

"Što se tiče najvažnijih matrica, šefovi država su konceptualno dogovorili zajedničke korake o međusobnoj podršci u uslovima pritiska sankcija, uključujući i cene energenata", rekla je ona, navodi agencija BelTa, a prenosi TASS.

Navela je i da je dogovoreno da Rusija Belorusiji isporuči "najsavremenije modele vojne opreme u bliskoj budućnosti".
 
Kako je dodala, i Moskva i Minsk veruju da bi se "ukrajinski konflikt mogao rešiti u svakom trenutku, samo ukoliko Kijev to želi".
  • Korto

    12.03.2022 14:53
    Jednom luzer, uvek luzer
    A botine uhlebljene minusima pokazuju da bi se pre u pećinu vratili nego zdrav razum poslušali. Rusofili su sramota za narod koji se najviše busa u status "nevine žrtve" a kukavičkim podilaženjem pod suknju tiranina pokušava da zaleči rane od poraza.
  • Pravi Rusofil

    12.03.2022 10:02
    Samo da podsetim Putinovce koji za sebe umišljaju da su Rusofili da je Putin pukovnik KGBa, proizvod SSSRa i boljševika koji su pobili Romanove, Rusku Carsku porodicu i proterali belogardejce, to malo Ruske inteligencije!
  • Crnjak

    12.03.2022 10:00
    "konceptualno su se dogovorili"? Konceptualni umetnici? Dogovorili su svoj performans? Dvojica totalitarista uzdrmali su ceo svet, njima neće dlaka sa glave faliti a unazadiće svoje države 10 godina!
    Znači i oni i ovi podli zapadnjaci su isti, samo što su zapadnjaci prefriganiji, mudriji i na kraju bezbolniji za svoje građane!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.