U ostacima letelice koja se srušila u Zagrebu pronađeni delovi avio-bombe: Da li je sve slučajnost?

Hrvatski ministar odbrane Mario Banožić izjavio je da su u ostacima letelice koja se srušila na području Zagreba pronađeni ostaci avio-bombe, te da su zaključili da je sovjetske proizvodnje.
Posle opsežne operacije letelica je danas izvučena iz kratera.
 
"Pronađeni su tragovi eksploziva i tragovi da ovo nije bila izviđačka letelica. Našli smo delove avio-bombe. Zaključili smo da je takođe sovjetske proizvodnje. Nakon analize ćemo moći reći koja je svrha. Bomba se koristila na avionima", izjavio je Banožić.

Rekao je da je istraga ušla u završnu fazu, prenosi Index.hr.

Banožić je kazao da bombe više nema. Potvrdio je da je bomba eksplodirala, ali da se još ne zna kada.
 
"Pojedini sklopovi ne odgovaraju istorijskom razdoblju, verujem da ćemo i po oštećenjima uspeti da utvrdimo čija je letelica. Crna kutija je oštećena, ali verujemo da ćemo nešto iz nje uspeti izvući", izjavio je hrvatski ministar odbrane.
 
Dodao je da će se sa "saveznicima detaljno analizirati što se sve događalo".
 
"Jasno je da nismo zadovoljni reakcijom zemalja koje su mnogo ranije videle objekat i mogle ga uočiti, ali nisu reagovale", istakao je Banožić.
 
Bošković: Dron na Zagreb nije pao slučajno
 
Kapetan bojnog broda u penziji Petar Bošković izjavio je za N1 da on, kao oficir, više veruje u mogućnost da je padom drona u Zagrebu poslata poruka Rusije u vezi sa NATO paktom.
 
Bošković kaže i da bi on, da je na mestu hrvatskoj premijera Plenkovića, bio ljut jer je dron koji je pao u Zagrebu 45 minuta leteo preko Mađarske, a da nije sprečeno da padne u hrvatsku prestonicu.
 
Tu su, kako dodaje moguće dve stvari.
 
"Prva da je došlo do neke greške u smislu učitavanja podataka, mada kada pogledate na kojoj strani je Hrvatska, odnosno Mađarska, kurs je potpuno pogrešan i u to lično ne verujem. I druga stvar, za koju više verujem kao oficir, jeste da je u pitanju poruka poslata od Rusije vezana za NATO, to je moje lično mišljenje", rekao je Bošković.
Kako je dodao, u pitanju je raketa iz 70-ih 80-ih godina prošlog veka, opisujući ga kao "ogromno čudovište veličine miga-21".
 
"Toliko biti u vazduhu da ga kontrola letenja ne vidi, mislim da je to ozbiljna poruka i razumem zašto je Plenković zabrinut", zaključio je Bošković.
  • 313

    13.03.2022 18:36
    Slepi kod očiju
    Samo pljujte i podsmevajte se. Mi ćemo mnogo bolje da prođemo uz pomoć proruskih demonstracija.
  • Od starta

    13.03.2022 18:35
    Se zna
    Ko će biti okrivljen.
  • miki

    13.03.2022 15:48
    pvo
    neka se za to ,,slučajno" obrate svojim saveznicima.onda je slučajno nereagovala rumunska i mađarska pvo,koja je potpuno zakazala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.