Irak pozvao Iran na razgovor zbog raketnog napada na Kurdistan

Iračko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je pozvalo ambasadora Irana, velikog saveznika i suseda, da protestuje zbog raketnog napada koji je pogodio Erbil, glavni grad iračkog Kurdistana.
Irak pozvao Iran na razgovor zbog raketnog napada na Kurdistan
Foto: Pixabay

Ministarstvo je saopštilo da se radi o "flagrantnom kršenju suvereniteta" Iraka, navodeći da je pozvan iranski ambasador u Iraku da mu se prenese protest vlade zbog raketnih napada koji su doveli do "materijalnih gubitaka" i izazvali "štete na civilnim objektima i stanovima građana".

Lokalne vlasti u Iraku saopštile su danas da je na američki konzulat u Erbilu, glavnom gradu autonomnog Kurdistana u severnom Iraku, jutros ispaljeno 12 balističkih projektila, navodeći da u napadu nema žrtava, ali da je pričinjena materijalna šteta.

Rakete su ispaljene sa teritorije van granica Iraka i Kurdistana, sa istoka, rekli su zvaničnici.
 
Iranska Revolucionarna garda preuzela je odgovornost za raketni napad na severni Kurdistan u Iraku, kod kompleksa američkog konzulata, tvrdeći da im je meta bio izraelski "strateški centar" i zapretila je Izraelu novim "razornim" odgovorima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet