Cene goriva u Crnoj Gori od danas na rekordnom nivou: Benzin skuplji za 16, a dizel za 28 centi

Cene goriva u Crnoj Gori od ponoći su, uz poskupljenja od 16 do 29 centi evra, dostigle istorijski maksimum, javljaju podgoričke "Vijesti".
Cene goriva u Crnoj Gori od danas na rekordnom nivou: Benzin skuplji za 16, a dizel za 28 centi
Foto: 021.rs
Poskupljenje usluga zbog cena goriva najavili su autobuski prevoznici, a isto razmatraju i taksi udruženja. 
Kako su ranije preneli podgorički mediji, od danas je benzin skuplji 16 centi, pa litar BMB 98 košta 1,78 evra, dok BMB 95 košta 1,74 evra. Eurodizel je poskupeo čak 28 centi i litar te vrste goriva košta 1,73 evra, dok je lož ulje poskupelo 25 centi i košta 1,67 evra.
U Podgorici je jedna taksi firma već podigla cenu za 10 centi po kilometru, navode "Vijesti".
 
Pre dva dana Vlada je predstavila set mera podrške privredi i građanima, među kojima je i smanjenje akciza na gorivo od 40 umesto prvobitnih 20 odsto.
 
Da bi se to usvojilo, neophodno je da se održi sednica Skupštine.
 
Do tada, kako navode "Vijesti", cene goriva zavisiće od svetskog tržišta gde je, nakon velikih oscilacija, prošle nedelje zabeležen pad od oko pet odsto.
 
Na benzinskim pumpama u Crnoj Gori kažu da su proteklih dana točili rekordne količine goriva i do pedeset tona po danu i da su i juče zabeležene značajnije gužve, dodaju "Vijesti".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet