SAD uvele sankcije Lukašenku

Sjedinjene Države uvele su nove sankcije beloruskom predsedniku Aleksandru Lukašenku, koji je saveznik Rusije u njenom ratu u Ukrajini.
SAD uvele sankcije Lukašenku
Foto: FoNet/AP
Brojni drugi Rusi, uključujući jednog ruskog sudiju, takođe su bili na meti sankcija zbog kršenja ljudskih prava, prema američkom ministarstvu finansija, piše CNN.
Sankcije su primenjene i na Lukašenka, kao i na njegovu suprugu Halinu.
"Današnje odluke pokazuju da će Sjedinjene Države nastaviti da nameću konkretne i značajne posledice za one koji se bave korupcijom ili su povezani sa teškim kršenjima ljudskih prava", rekla je direktorka Kancelarije za kontrolu strane imovine Andrea Gacki.
 
"Osuđujemo ruske napade na humanitarne koridore u Ukrajini i pozivamo Rusiju da prekine svoj ničim izazvan i brutalni rat protiv Ukrajine", rekla je ona.
  • Sumo

    15.03.2022 22:12
    Rvac
    E neka ste ga kaznili,sad ce on da se preda vama i ostavi Putina na cedilu.Kakve su ovo Americke gluposti,j… se njemu za sankcije.Covek ima blizu 70 godina,zabole ga za sankcije.Bajden nema pojma ko je on,verovatno ce ga sankcionisati zato sto je napao Belorusiju.
  • Milanče

    15.03.2022 22:04
    strah
    Kao dete sam učio ruski. Sad se plašim da će Bajden i meni uvesti sankcije.
  • Uroš

    15.03.2022 18:53
    Al se potresao
    Koliko je poznato, jedino su nacisti bežali u SAD, niko drugi. Sigurno ni ovaj neće tamo, pored tropskih raje a i južne Amerike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet