Makron tražio od Putina da okonča opsadu Marijupolja

Francuski predsednik Emanuel Makron zatražio je danas od ruskog predsednika Vladimira Putina da okonča opsadu Marijupolja, omogući humanitarne koridore i naredi hitan prekid vatre.

Makron je sa ruskim liderom razgovarao telefonom 70 minuta. Ranije tokom dana, Putin je razgovarao sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, koji je takođe tražio trenutni prekid vatre.

Francuski predsednik, koji je više puta razgovarao sa Putinom, ponovo je naveo pritužbe zbog napada na civile i rusko nepoštovanje ljudskih prava u Ukrajini, saopštila je Jelisejska palata.

Putin je, kako je navedeno u saopštenju, krivicu za rat prebacio na Ukrajinu.
 
Makron je ranije danas, u okviru kampanje za predsedničke izbore u aprilu, rekao da veruje da između ukrajinskog otpora, oštrih zapadnih sankcija i diplomatskih pritisaka postoji put ka miru.
 
"Moramo učiniti sve da ga pronađemo", izjavio je.
  • djenkinim stopama

    19.03.2022 09:31
    Sad se čude
    a znali su, Rusi sporo sedlaju ali brzo jašu
  • Mile

    19.03.2022 05:45
    Na privremenom radu kod azova
    Pa i hoce da okonca, za nekoliko dana, ili malo vise. A vi gosn Makaron, spremite limene sanduke i drzavne zastave za docek i ispracaj vasih gradjana koji tamo borave na "privremenom radu".
  • Boriša

    18.03.2022 21:55
    Brine za francuske plaćenike koji su sa ostalim plaćenicima opkoljeni i verovatno ih čeka odgovarajuća sankcija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet