Deo radnika Černobilja konačno otišao kući

Uprava nuklearne elektrane u Černobilju saopštila je da je 50 radnika, koji su bili na poslu otkako su ruske snage zauzele elektranu 24. februara, otišlo kućama.
Oko 200 radnika i pripadnika ukrajinske Nacionalne garde bilo je zarobljeno u elektrani od prvog dana rata kada su je ruske trupe zauzele, preneo je BBC.
Ruska strana nije mogla da im garantuje bezbednost ako napuste elektranu pa su bili blokirani bez zaliha hrane i lekova.
Elektrana je u jednom trenutku ostala bez struje, nakon što je u borbama oštećen električni kabl.
 
Zvaničnici su više puta izražavali zabrinutost jer su radnici bili iscrpljeni posle višenedeljnog angažmana.
 
Nadležni u elektrani nisu naveli detalje kako su postigli dogovor sa ruskim snagama da puste radnike i da dozvole da im dođe zamena, naveo je AP.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet