Zaustavljeno curenje amonijaka u fabrici u ukrajinskom gradu Sumiju

Curenje amonijaka u hemijskoj fabrici u istočnom ukrajinskom gradu Sumiju, koje je zagadilo široku oblast, suzbijeno je, javili su danas ukrajinski zvaničnici.
Guverner regiona Sumi, Dmitro Živicki, nije rekao šta je izazvalo curenje, a zagađenje se proširilo na oko 2,5 kilometra u svim pravcima iz fabrike Sumikimprom koja proizvodi đubrivo.
Fabrika se nalazi na istočnom obodu grada od oko 263.000 stanovnika, koji je poslednjih nedelja pod čestim grantiranjem ruskih snaga.
Rusko ministarstvo odbrane sinoć je saopštilo da su "nacionalisti minirali" instalacije za skladištenje amonijaka i hlora u fabrici Sumikimprom "sa ciljem masovnog trovanja stanovnika regiona Sumi u slučaju da u grad uđu ruske oružane snage", prenela je agencija Frans pres.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet