Rusija blokirala sajt Bilda

Ruske vlasti blokirale su danas sajt nemačkog lista Bild, u sklopu svojih napora da kontrolišu informacije o sukobu u Ukrajini.
Rusija blokirala sajt Bilda
Foto: Pixabay

Ruski regulator za medije Roskomnadzor saopštio je da je blokirao sajt nemačkog lista na zahtev tužioca.

Instagram i Fejsbuk stranice Bilda su već blokirane u Rusiji nakon što je Roskomnadzor naveo da se te stranice koriste za pozivanje na nasilje protiv ruskih vojnika.
Ruske vlasti su takođe onemogućile pristup stranim medijskim sajtovima, uključujući BBC, Euronews, Glas Amerike, Radio Slobodna Evropa, kao i Dojče vele i letonski medij Meduza.
 
Redakcija Bilda navela je da je na svoj sajt stavljala vesti na ruskom jeziku o ratu u Ukrajini, dodajući da Rusija ide ka "totalitarnoj diktaturi". 
 
Uredništvo Bilda potvrdilo je blokadu sajta i dodalo da je to potvrda da to što rade novinari lista predstavlja "rad za demokratiju, slobodu i ljudska prava".
  • тупои

    28.03.2022 15:18
    сам ја
    да да, апсолутно подржавамо! све што није наше је пљувотина и увреда. ми смо увек у праву и имамо апсолутну истину. рече наш велики кирил и погледа колико има сати на сату од милиона рубаља.
  • Nenad

    27.03.2022 20:52
    Nije sve demokratija
    Po uzoru na Zapad i Moskvu, neke uporne propagatore i trovače i ovde treba zabraniti.
    Preteralo se sa lažima bljuvotinama i uvredama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet