Talibani naredili: Ko radi u državnoj službi mora da ima bradu

Avganistanski talibani su svim zaposlenima u državnoj službi naredili da nose bradu ili će dobiti otkaz, potvrdila su za Rojters tri izvora.
Predstavnici ministarstva za promovisanje vrlina i sprečavanje poroka već obilaze državne službe kako bi proverili da se svi zaposleni drže novih pravila.
Talibani su takođe propisali i strogi odevni kod pa će državni službenici morati da nose dugu, lepršavu tuniku i pantalone i turban ili kapu. Uz to, moraju tokom dana da se mole u tačno određeno vreme. 
Prošle nedelje su talibani ženama zabranili avio-letove ako nemaju mušku pratnju, a srednjoškolkama još nije dozvoljeno da se vrate u škole. U nedelju su naredili da svi parkovi za zabavu moraju da sprovedu segregaciju na osnovu pola, što znači da porodice ne mogu više da idu zajedno na ta mesta.
 
Prema rasporedu ministarstva, žene će moći da idu u zabavne parkove u Kabulu i okolini od nedelje do utorka i pri tome će morati da nose islamski hidžab, dok će muškarci moći da se zabavljaju od srede do subote.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet