Dodik: Zalagaću se da svi građani Republike Srpske po automatizmu dobiju državljanstvo Srbije

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će se zalagati da svi građani Republike Srpske po automatizmu dobiju državljanstvo Srbije.
Dodik: Zalagaću se da svi građani Republike Srpske po automatizmu dobiju državljanstvo Srbije
Foto: 021.rs
Dodik je najavio da će to nastaviti da traži od vlasti Srbije.
"To će biti deo mojih napora, odnosno da u saradnji sa vlastima Srbije obezbedimo državljanstvo za sve građane Republike Srpske. To sam tražio i svih ovih godina otkako sam na vlasti", kazao je Dodik u Banjaluci, nakon što je glasao na predsedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji.
Prema njegovim rečima, Hrvati i Mađari, koji žive izvan matičnih zemalja, imaju državljanstva tih zemalja, dodavši da tako i Srbima iz RS treba omogućiti državljanstvo Srbije.
 
Dodik je čestitao svim građanima Srbije ovaj dan.
  • Vn

    09.04.2022 04:25
    Mogu li ja da dobijem državljanstvo Republike Srpske?
  • saša

    04.04.2022 13:40
    najeb*smo
    Zalagaću se da svi gradjani RS kojji do sada nisu dobli državljanstvo ne dobiju državljanstvo Srbije .. jedinni i osnovni razlog je što svi kriminalci i mešetari dolaze u Srbiju .. i ne želelim da pored Vučića i Dodika povezuju sa Srbijom ... Imaš svoju državu i nju uredjuj koliko ti dozvoli stanovništvo RS
  • pasosi

    04.04.2022 11:14
    kao i uvek
    svako od ovih prijecana ima vec minimum dva pasosa, ako ne i vise. bosanski, srpski, a vrlo cesto padne tu i 'rvatski. Crnogorski i slovenacki su malo veca egzotika ali nisu bas ni tako retki. A bas snalazljivi su uzeli i po koji madzarski, je li, da se nadje.

    Tako da je ova prica samo ozvanicavanje stanja.
    Dodik prepisjuje od rusa svaku glupost pa i ovo. To znaci drugim recima da nam uvale jos malo prekodrinske brace pa kad oni opet zakuvaju neku vrelu kasu da moramo da idemo da se staramo o "nasim drzavljanima".
    Drugim recima, njima pravo da zakuvaju, a nama obaveza da ih "branimo". Super deal. Ali ne za nas. Zato bato, odluci se sta si.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.