EU zaplenila 30 milijardi evra ruske i beloruske imovine

Zemlje članice EU su prijavile da su na svojoj teritoriji zamrzle imovinu u vrednosti od 29,5 milijardi evra i blokirale oko 196 milijardi evra transakcija.
EU zaplenila 30 milijardi evra ruske i beloruske imovine
Foto: Pixabay
To je prijavljeno radnoj grupi Evropske komisije za praćenje primene sankcija protiv Rusije i Belorusije.
U zamrznutu imovinu se ubrajaju nekretnine, jahte, helikopteri kao i umetnička dela u vrednosti od skoro 6,7 milijardi evra, navode u Komisiji.
 
U Briselu dodaju da je Radna grupa za zamrzavanje i oduzimanje zatražila izveštaje od svih zemalja članica o imovini koja je do sada zamrznuta u njihovim jurisdikcijama, a da je više od polovine članica prijavilo rezultate dok su preostale u procesu skupljanja informacija.
  • gotivim

    11.04.2022 14:50
    jako
    sve ove koji kuju ruse u zvezde. @ahahahaha je napisao upravo tacno - a dole potpisana gospodja Marina ocigledno nije malo gledala ruske kanale gde se javno preti poljacima da su 3 puta ratovali a da ce 4 put biti poslednji. Ruski pristup je uvek ili preobratiti visi/obrazovni/vladajuci sloj ili ga fizicki unistiti. Vec su im oborili avion kod Katinske sume sa pola rukovodstva drzave, to se ne zaboravlja tako lako.
    Znaju Poljaci vrlo dobro sa kime imaju posla. A oni su realno najveci od cele bulumente koja se zove "istocna Evropa". I sada se njihova cuje i slusa.
    Sto se tice zaplenjene imovine - to ce otici na obnovu Ukrajine sa 100%. Nece biti dosta, ali ce makar postedeti jadne ruse da ne placaju reparacije. Ili sta god ostane od te drzave.
  • @Marina

    11.04.2022 03:47
    ahahahaha
    Oslobodili ih Rusi? Isti Rusi koji su ih napali sa druge strane isto kad i Nemci? Isti Rusi koji su pozatvarali pola miliona Poljaka i deportovali jos 1.2 miliona u Sibir odmah nakon okupacije? Isti Rusi koji su ih tokom ''oslobadjanja'' tokom celog II svetskog rata pobili oko 150 hiljada (samo u Katinu 22 hiljade) i silovali oko 100 hiljada zena? Oslobodili su ih koliko i nacisti.
  • Sima S.

    10.04.2022 17:21
    Vratiće duplo
    Vratiće bar duplo još u oktobru - kad počnu da se smrzavaju i kad im stane sva industrija koja radi na (ruski) gas...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.