SAD uvele sankcije Svetozaru Maroviću i Nikoli Gruevskom

Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije protiv nekadašnjeg visokog funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS) i bivšeg predsednik Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića.
SAD uvele sankcije Svetozaru Maroviću i Nikoli Gruevskom
Foto: Pixabay

Sankcije su uvedene i protiv bivšeg premijera Severne Makedonije Nikole Gruevskog i mađarske kompanije sa kojom je povezan, kao i protiv još četiri osobe sa Balkana.

Među osobama kojima su SAD uvele sankcije su i član SDA i delegat u Domu naroda BiH Asim Sarajlić i bivša glavna tužiteljka Tužilaštva BiH Gordana Tadić, bivši šef makedonske tajne službe Sašo Mijalkov i dva državljanina Albanije.

Sankcije su im, kako je navedeno na sajtu američkog Ministarstva finansija, uvedene zbog destabilizirajućeg i koruptivnog delovanja u regionu.
 
"Mi smo posvećeni da pomognemo državama Zapadnog Balkana u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala", rekao je specijalni izaslanik državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar na brifingu sa novinarima.
  • Обсервер

    12.04.2022 11:25
    Праведници
    Чуј, ко нама уводи правду ! ХА ХА ХА, Дубока држава ! Немам поима о овим људима, али сам сигуран да су се укрстили са путевима *Демократских идеја* дубоке државе, која иза себе има толико трагова, да јој треба пуно времена да их санкционише сама себи.
  • tako

    11.04.2022 19:20
    i samo tako
    redom. kad je pravosudje korpumpirano a narod zaludjen. svaku barabu treba ustinuti tamo gde je najvise boli. Kao i one nase dodike i ostale mutivode i bizmismene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.